Хлебарки

В глобален проблем се превръща неочакваното изчезване рижите хлебарки - „прусаци“, и на пчелите, заради изключителната си жизнеспособност. И ако тревогата е обяснима за медоносните насекоми, за досадните хлебарки може с облекчение да се въздъхне. Учените сериозно са обезпокоени, че може предизвестие да означава това явление за страховити екологически проблеми, които бъдещето на човешката цивилизация биха застрашили.        

Знае се за хлебарки, че ледниковия период са преживели, динозаврите и всякакви природни катаклизми. А сега, когато условията за живот уж са прекрасни - те изчезват масово! И вероятно - навеки! От някои хора се приема положението така, както се приема  бягството на плъхове от потъващ кораб. За други - нищо страшно няма и доста успокояващо звучат обясненията им за изчезването на „прусаците“ хлебарки. Със сигурност обаче може да се приеме, че масово използваните силно действащи отрови и повишената санитарна хигиена, си казват жестоката дума.      

Доказано е също, че на технически и битови съоръжения нискочестотните уреди и шумове не само вредят на изобретателите, но и на много биологични видове, включително и на издръжливите хлебарки. Неочаквано лошо е в ежедневния бит на човека въздействието на миризмите на химически и пластмасови изделия - бои, подови настилки, мебели, топло-изолационни материали.     

Но за „прусаците“ хлебарки са направо убийствени високочестотните радио-телевизионни и ИТ връзки. Те масовия мор предизвикват сред хлебарки. И най-вече използване на GSM и GPRS поголовното.  Там, където са преминали вече на трето поколение връзки - CDMA 2000 и UMTS, загиват и медоносните пчели масово. Добре, че няма все още сред хората мор от всички изброени фактори за хлебарки, засега.... 

 

Често хората различни препарати купуват, гарантиращи, че от хлебарки ще ви отърват и това е точно така може би. Въпросът е не хлебарките за деня дали ще премахнете, ами и за следващия месец, година и завинаги.

 

Няколко пръскания няма да помогнат да се игнорират хлебарки, най-добре е към професионалисти да се обърнете. Направете събрание на входа, уточнете някаква сума пари, която напръскване в мазето да включва, в абонатна станция, между етажите, общи стаи, и т.н. – едва тогава цялостно ще изчезнат хлебарки при вас и другите апартаменти, което означава директно, че няма техните яйца да пренасяте с обувки, когато на гости в съседа ходите.

 





{START_COUNTER}